Forhåbentligt en blog om en kortvarig og succesfuld jobsøgning. I hvert fald mit personlige aktiveringsprojekt.

onsdag den 25. marts 2009

Længe leve dovenskaben!

Så har jeg fået penge på lommen! En af mine venner, der har måttet høre særligt meget på min arbejdsløse klagesang, sendte mig en sms med tilbud om, at jeg kunne få al panten, hvis jeg kom og fjernede alle hans tomme flasker og dåser. Jeg takkede pænt ja idet jeg noterede mig, at han nævnte beløbet 200 kr. På vej hjem til ham kom jeg dog lidt i tvivl, da jeg tænkte nærmere over det. Havde han tænkt sig at betale mig 200 kr. for at bære nogle tomme flasker ned til supermarkedet? Selvom jeg har brug for pengene, havde jeg ikke lyst til at han begyndte at nærmest forære mig penge, for jeg regnede ikke med, at de omtalte 200 kr. kunne være panten alene. Med 1 kr. i pant pr. dåse skulle man ikke tro, at han kunne have så meget emballage.

Men søreme så. Køkkengulvet var nærmest fra ende til anden dækket af hvad der viste sig at være otte poser med tomme flasker og dåser. Oversat til sorte sække viste det sig at være to propfyldte af slagsen. På vej til supermarkedet havde jeg bange anelser om, hvordan flaskeautomaten og eventuelle andre kunder ville reagere.

Begge bekymringer viste sig at være velbegrundede. Flaskeautomaten gik amok, så personalet måtte tilkaldes tre gange (godt det ikke er mit job) og jeg måtte få tre forskellige flaskebonner. Desuden fik jeg særdeles utålmodige blikke fra to kvinder, der sikkert også var frastødte af alle de klistrede og ildelugtende sjatter øl og sodavand, der omgav mine flasker, dåser og poser. Måske også af mine arbejdsløshedslange skægstubbe, der vel nærmest er på vej til et fuldskæg. I øvrigt var der også en mand, der havde så lidt tålmodighed (og høflighed), at han uden ordveksling trykkede på flaskeautomatens knap, så min bon kom ud og han kunne aflevere sine flasker.

Mit besøg i supermarkedet - Rema1000, sjovt nok - endte med, at kasseekspedienten kiggede på mine flaskebonner og spurgte: "Er det dig, der har ødelagt flaskeautomaten?". Det kunne jeg jo nok ikke helt komme uden om, men jeg fik mig da 254,50 kr. for 25 minutters kamp med flaskeautomaten.

Længe leve min dovne ven, elvom han nok hellere burde have ansat mig som kostvejleder til at fortælle ham, at det ikke er sundt at drikke så mange læskedrikke.