Forhåbentligt en blog om en kortvarig og succesfuld jobsøgning. I hvert fald mit personlige aktiveringsprojekt.

torsdag den 26. marts 2009

Velsoigneret

Så giver man sine personlige oplysninger til folk - navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer - bare for at kunne søge job hos dem. Og hvad gør de med det? Ikke en skid.

Af de mange ret store krav, man skal opfylde for at kunne søge og blive ansat, er der dog ét, der hæver sig over alle andre.

Fra Cafe Phister: "Du skal være velsoigneret!"

Din mor skal være velsoigneret! Ikke alene skal man altså have overskud, være præsentabel og smilende, men også velsoigneret. Hvad bliver det næste? Glatbarberet?

Anyway. Jeg har klippet mine negle, det må vel hjælpe lidt. Men skægget får sgu' lov at stå. De kan ikke få det hele.

Hos kommunen

Feriekortet skal jo underskrives af arbejdsgiveren før man kan få sine penge udbetalt. Og hvad så, når man ikke har nogen arbejdsgiver? Så er det A-kassen. Og hvad så, når man ikke er medlem af nogen A-kasse? Så må man op til kommunen.

Jeg ville jo egentlig bare gerne have en underskrift og et stempel. Men de tager sig jo så godt af deres borgere, at jeg fik en tur gennem hele møllen. Jeg havde jo hverken arbejdsgiver eller A-kasse, og da jeg heller ikke var på hverken SU eller bistand, kom der fejlmeddelelser på servicemedarbejderens computerskærm.

"Så har du jo ingen indtægt?"

Nej, det har du ret i.

"Så har du jo ingen penge?".

Nej, det har du ret i! Skal vi træde mere i det eller kan jeg få den underskrift, så jeg kan få bare en lille indsprøjtning til kontoen?

"Så skal du jo i kontakt med jobcentret!?"

Nej. Det skal jeg ikke. Jeg er jobsøgende allerede.

Selvom det sikkert ville være en indsigtsgivende og tankevækkende oplevelse, måske en selvstændig blog værdig, vil jeg følge mine fordomme og lade være med at gå ind i det system. Jeg har svært ved at forestille mig, at det kan være umagen værd. Men nu må der da også snart være nogen, der reagerer lidt mere positivt på mine ansøgninger.

Jeg fik stemplet og underskrevet feriekort, og nu er det sendt afsted. Nu håber jeg bare, at Feriefonden er mere oppe på dupperne end de 10 andre virksomheder, jeg forsøger mig med for tiden.